مريم الخشت تتضامن مع يسرا اللوزي: "أم مذهلة في قوتها"
الأربعاء 30/ديسمبر/2020 - 01:12 م
![مريم الخشت]( /UploadCache/libfiles/3/7/600x338o/189.jpg)
عبرت الفنانة مريم الخشت عن استيائها حول موضوع المتابع المتنمر على نجلة يسرا اللوزي والذي وصفها في إحدى التعليقات بـ"أم الطرشة".
وكتبت مريم عبر خاصية القصص المصورة بحسابها الرسمي على موقع "إنستجرام" : ""ليه في ناس بالشكل البشع ده ؟ يسرى اللوزي من أقوى الناس اللي عرفتها في حياتي وأم مذهلة في قوتها وتفانيها وإصرارها على تربية بناتها بشكل يخليهم إضافة للمجتمع والدنيا كلها".
وتابعت: "مع الأسف في ناس بتخلف وتطلق في المجتمع مرضی عشان التربية مش من أولوياتهم.. فعلا كلمة صح : " حضرتك أنجزت إيه في حياتك؟".
وفي سياق متصل، ردت الفنانة يسرا اللوزي على أحد المتابعين لها بعد تنمره على ابنتها، فى تعليق له على صورتها التى نشرتها من كواليس حلقتها مع الإعلامية منى الشاذلي في برنامج "معكم" على قناة "cbc" والتى تحدثت خلالها عن ضعاف السمع من خلال تجربتها مع ابنتها.
وكتب أحد المتابعين: "ماشي يا أم الطرشة" ، لترد الفنانة يسرا اللوزي قائلة: " شكراً على ذوق حضرتك.. أنا قررت استغل كلامك اللطيف عشان أقدم شوية توعية بخصوص هذا المصطلح... أولاً، المصطلح الصحيح والمقبول هو "الصم وضعاف السمع"، وليس "الطرش" أو "البكم"، ثانياً، أحب أعّبر عن فخري بكوني والدة طفلة "صماء".
وتابعت: " لأنها علمتني حاجات كتيرة جداً وبقيت بنى آدمة وأم أحسن بسببها وأنا متأكدة إنها هتطلع إنسانة مثقفة ومتفوقة ومش هتبقى محتاجة مساعدة من حد عشان تحقق أحلامها".
واستطردت "اللوزي": "ثالثاً، البنت "الصماء" دي هي اللي ألهمتني إني أتكلم في البرامج وأطالب بالكشف المبكر للمواليد اللي على أساسه كل المصريين هيتعمل لهم كشف سمع عند الولادة، وده المفروض يساهم بشكل إيجابي في حياة عائلات كتير وهيسمح للأطفال "الصم وضعاف السمع" إنهم يلاقوا الدعم منذ الصغر".
وأنهت يسرا كلامها: "عشان يقدروا يتعلموا كويس وما يبقوش "عبء" على حد، بل بالعكس هيكونوا قادرين يندمجوا في المجتمع (المريض للأسف) فبالتالي الطفلة "الصماء" دي ليها إنجازات أثرت على شعب كامل رغم إن عمرها 6 سنين.. يا ريت توضحلي بقى حضرتك أنجزت إيه في حياتك؟ شكراً".
![](https://www.masrtimes.com/upload/libfiles/2/5/804.jpg)